Herrlaget

Mariebergs fotbollsplan

Laget:
Tuve
Welin Thure Sam Percy
Wallner Jack Måns Ivan
Olle Drick
Subs:
Hacke
Rooos
Axel
Ludde
Blomkål

Tidig seriefinal på Hagen. Spännande tänkte nog många. Wollmars bröstade upp sig på sociala medier och sa att de hade sitt bästa lag på flera säsonger. Tvättbjörnen från matchen mot Gimonäs hade dock blivit bortskrämd av (Fotbolls)Propagandabjörnen. Just Propagandabjörnen tvättar aldrig, men tvålar mer en gärna till kaxiga division 5-lag! Våga vara hjälte! Våga vara björn! Ingen mer tvätt i år! 

Första halvlek börjar och tempot är behagligt. Berget äger bollen och spelar ett självsäkert och koncentrerat spel. Berget spelar moget och för varandra. Pressen och jobbet över planen är välkomponerat och spelet är som en symfoni! Det är nästan så att Propagandabjörnen får en tår i ögat! Fina chanser skapas: Ivan skjuter i stolpen, Drick har två hårfina offsidemål bortdömda, Alla lirare på mittfältet får skjuta fritt utanför 16-meterslinjen. Det är bara en tidsfråga. Och i den 36 minuten var det dags! En frispark nästan mitt på Wollmars planhalva. 

Måns kliver fram och sätter björnfoten till! Det blir en perfekt boll som når födelsedagsbarnet Thuressons(Som förövrigt verkade ha hela släkten och kika på matchen online!) panna! 1-0 Berget! Björn vad rättvist! Thuresson hann knappt börja fylla år innan det var dags igen! Bollen kommer fram till Måns, som lugnt från en central position lirar ut den till Percy, som på ett tillslag slår ett perfekt inlägg till den för dagen onaturligt spänstiga Drick som vackert nickar dit 2-0! Björngodis! Har ni Solidsport-konto gå in och kika på minut 40! Wollmars lyckas på något vänster få till ett friläge, som de brände, men det fick inte Propagandabjörnen att känna minsta oro.

I halvtid var det mycket adrenalin, men också ett lugn. Känslan av att veta att Propagandabjörnen kört iväg Tvättbjörnen hade skapat ett lugn bland spelarna. Våga vara hjälte-känslan växte för varje minut fram tills andra halvlek skulle dra igång! 

Andra halvlek startar och Wollmars försökte sätta in en högre press, men det spelade inte någon roll idag. Propagandabjörnen var där för att stanna. Hjältarna lirar i Berget! Alla vågade och som dom vågade! Chans på chans skapades och Wollmars kunna inte ens komma förbi mittfältet som bokstavligt käkade upp dem!

I matchminut 62 gick Björntåget och det var bara Berget som hade biljetter! Propagandabjörnen skrämde iväg Wollmars! Olle bryter bollen högt med fejset(ser ut så på Solidsport) och slår en fin macka till den löpande psykologen Erik Wallner, som enkelt rullar dit 3:an! Björn vad vackert! 3-0 Berget! I hockey är det svårast att leda med 3-0, men det här är inte hockey! Utan det här är björn! Så i 64:e minuten är det dags igen! Ivan spelar en fin boll till Wallner som gör sin gubbe och slår in den till Drick som klackar in den! Grande mål! Grande björn! In och kolla på Solidsport! Men Propagandabjörnen var inte nöjd! 

I 65:e var det dags igen! Olle hittar, med en utsida, ett litet hål mellan två Wollmarsbackar, en pigg Hacke som enkelt kan sätta dit 5-0! Björn vilken slakt! Men det var inte nog! I 84:e får Drick ett uppspel på bröstet. Han jonglerar över backen, spelar Hacke som gör sin gubbe och spelar fram Drick som kan sätta 6-0 i målet! Hattrick av Drick! 

6-0 till Berget i seriefinalen! Propagandabjörnen njuter av den sköna fotbollen! Ingen mer tvätt i år! Våga vara hjälte! Berget är starka i år! Riktiga hjältar har päls och ser ut som björnar, vilket alla i Berget gör! Grande!

Matchens björn: Födelsedagsbjörnen Robin Thuresson

Three stars: Thure 3, Olle 2, Drick 1

p.s Propagandabjörnen propagerar endast för vacker fotboll och endast vacker fotboll.