Kungsholmen Stockholm

Vi är mariebergs sk

om vår förening

Mariebergs SK består av cirka 400 medlemmar fördelat på de två sektionerna fotboll och innebandy. Inriktningen är breddverksamhet och fokus ligger i huvudsak på att skapa och bibehålla en gedigen ungdomsverksamhet inom både fotbollen och innebandyn.

Vi jobbar efter mottot ”Alla får va’ med och lira”, och välkomnar alltid nya medlemmar, både spelare och föräldrar.

Historik

Mariebergs Sportklubb är ett resultat av en sammanslagning 1977. Två anrika Kungsholmsklubbar, Rålambshovs IF och Kungsholmens SK, slogs ihop för att optimera ungdomsutvecklingen och öka konkurrenskraften på seniornivå inom fotbollen. 

I slutet av 80-talet föddes en ny sektion i klubben, bandy. Många fotbollsspelare ville hålla igång även under vinterhalvåret men med tiden blev det svårare att få ihop tillräckligt med spelare och ekonomin var ansträngd. Det fanns heller ingen ungdomssatsning utan enbart ett herrlag. Våren 2008 togs beslutet togs att lägga ner bandyverksamheten.

90-talet var efter några tunga år näst intill ett renässans-decennium för MSK. Fotbollsherrarna återvände till division 5 och etablerade laget där. Det tillkom nu också ett damlag inom fotbollen, vilket vi är glada och stolta att fortfarande ha kvar i klubben. Under 90-talet startades också en tredje sektion upp, innebandyn.